Financial Fraud Forum 2020

2020-06-30 Milica Milic

Financial Fraud Forum arrangeras för tredje året i rad och i år toppar vi med ett riktigt starkt startfält av experter, både på bekämpande av bedrägerier, välfärdsbrott, mutbrott och på vad som förekommer på Darknet.

Under en intensiv dag den 23 september får du en högaktuell bild över hur bedrägerierna utvecklas i Europa och i Sverige. Du får veta hur bedragarna tänker och agerar, vilka kryphål som gör deras verksamhet möjligt samt – framför allt – hur vi genom samverkan och metodiskt arbete kan minska deras möjligheter att begå brott.

På agendan står bland annat följande:

  • Richard Bistrong, nu internationell rådgivare inom antikorruption, delar med sig av sin historia om hur han steg för steg närmade sig ett korrupt beteende, ett förlopp som slutade med 14 månader i fängelse.
  • TV4:s Jens Nordström berättar om det som beskrivits som Sveriges största ekobrott: Falcon Funds
  • Datainspektionens GD Lena Lindgren Schein i en heta stolen-intervju
  • Ekobrottsmyndighetens Stefan Lundberg och SÄPOs Linda Escar berättar om de nya bedrägerierna som uppstått i samband med coronapandemin
  • Kreditupplysningsföretagen UC, Bisnode och Credisafe berättar om hur de ser på sin roll i kampen mot ekonomisk brottslighet

Financial Fraud Forum 2020 äger rum onsdagen den 23 september mellan klockan 10.00 och 17.00 i Wallenbergsalen på IVA Konferenscenter, självfallet Covid-anpassat. Du har också möjlighet att följa konferensen som livestreaming direkt i din dator.

Missa inte årets viktigaste och mest angelägna konferens!

 

Läs mer och boka!