Så är det att vara deltagare på digital utbildning

2020-06-23 --Sofia --Fransson

 

– Jag skulle absolut gå en digital utbildning hos Credma igen, säger Lars Forsell, rådgivare på Länsförsäkringar i Skåne. Han fortsätter med att konstatera att han hellre går en kurs digitalt efter upplevelsen hos Credma jämfört med att lägga tid på att resa någonstans. 

Lars och en kollega satt tillsammans i ett konferensrum på kontoret och deltog i kursen Kassaflödesanalys. De följde utbildningen i realtid via en tv-skärm i ett konferensrum. De använde telefonerna för att delta och plötsligt tog surfen slut på telefonen så att de var tvungna att köpa till extra surf i all hast. Men trots detta lilla teknikstrul så ger Lars alltså kursen toppbetyg. 

– Jämfört med att gå utbildningar på plats så tycker jag inte att det var så stor skillnad att delta digitalt. Kursledaren var proffsig och det var lätt att följa med i kursen. Dessutom verkade Milica på Credma oerhört van vid att hantera det digitala formatet och hon styrde allt på ett utmärkt sätt. Hon svarade snabbt och fick oss att känna oss välkomna.

Tips och det bästa med en digital utbildning

Lars tycker inte att det krävs något speciell förberedelse för att gå en digital kurs jämfört med att delta i ett klassrum. 

– Det är som vanligt – du bör komma förberedd och vara koncentrerad under utbildningen för att ta till dig så mycket som möjligt. Det var nästan som att vara på plats i ett klassrum, det var lätt att ställa frågor och kursledaren ledde hela utbildningen på ett professionellt sätt.

Det bästa med att gå kursen digitalt var den stora tidsvinsten, att inte behöva lägga tid på att resa till andra sidan landet. Kursledaren var pedagogisk och fick med deltagarna genom hela kursen. Det gick smidigt att delas in i grupparbeten och genomföra tentamen efter kursen. 

– Den stora förlusten är väl att inte få det goda fikat och lunchen som brukar ingå under utbildningsdagar i vanliga fall, skämtar Lars.