Credit Management and Compliance Conference

- högaktuella frågor för dig som arbetar med kredit eller compliance

Den 16 maj öppnar vi dörrarna på Hamburger Börs för årets konferens för alla som arbetar med compliance eller kredit.

Under en välfylld eftermiddag får du lyssna till inspirerande föreläsningar och samtal på scenen, allt under ledning av Fredrik Berling och Milica Milic. Du bjuds på ny kunskap, uppdatering, inspiration och möjlighet till nätverkande med bransch- och yrkeskollegor från hela Sverige. 

Compliance and Credit Management Conference anordnas av Företagsuniversitetet och Credma i samarbete med Svenska Kreditföreningen och ComplianceForum.

När eftermiddagen övergår till kväll byter Hamburger Börs skepnad och vi bjuder in till galakväll med Compliance and Credit Management Awards. 

Inspirerande föreläsare

Erik Lewin
Eric Leijonram
Viveka Strangert
Davor Vuleta
Patrik Rydén
Daniel Eriksson
Anders Björkenheim
David Axelson-Fisk
Josefine Lindstedt Nelsson
Tomas Brytting
Annie Lööf
Milica Milic
Fredrik Berling

13.30Välkommen

Eftermiddagens värdar Fredrik Berling och Milica Milic öppnar Compliance and Credit Management Conference 2024

13.40Säkerhetspolitiska hot mot Sverige

Sveriges säkerhetspolitik och hoten mot Sverige är frågor som i allra högsta grad står i fokus. Att geopolitiska faktorer har stor betydelse för konjunkturen har också blivit alltmer uppenbart. Erik Lewin har mer än 20 års erfarenhet som officer och säkerhetsrådgivare i Mellanöstern, Centralasien och Sverige. Här ger han en aktuell bild av hoten mot Sverige.

14.20Finansinspektionens prioriteringar 2024

Eric Leijonram är chefsjurist på Finansinspektionen. Han ger en inblick i hur Finansinspektionen ser på sitt uppdrag och vad man prioriterar under 2024.

14.45Aktuella utmaningar inom bank och finans

Viveca Strangert, välkänd complianceexpert, Patrik Rydén, chef på Konsumenternas bank- och finansbyrå samt Kronofogdens Davor Vuleta kommenterar Finansinspektionens prioriteringar och ger sin syn på hur compliance- och kreditfunktionerna kan bidra till en hållbar verksamhet inom bank och finans.

15.15Eftermiddagskaffe med möjlighet till nätverkande

15.45Vad kan kredit och compliance lära sig av aktuella sanktionsbeslut?

Daniel Eriksson, complianceexpert med lång erfarenhet inom finanssektorn och Anders Björkenheim, välkänd bedrägeriutredare, redovisar ett antal aktuella sanktionsbeslut och reflekterar över hur vi kan använda besluten för att utveckla policies och metoder inom kreditgivning och compliance.

16.15Korruptionens anatomi

”Det finns ett spänningsfält mellan etik och ekonomi”, menar forskaren och författaren Tomas Brytting. Här resonerar han kring vad moralisk kompetens är och hur den påverkas av organisationens utformning. Tomas är docent i företagsekonomi vid Handelshögskolan i Stockholm samt professor emeritus vid Marie Cederschiöld högskola.

16.50Kort paus

17.00När en cyberattack slår ut en samhällskritisk funktion

I november förra året utsattes Svenska Kyrkan för en s.k. ransomware-attack, som gjorde att en rad kritiska funktioner slogs ut. Det gick till exemple inte att boka bröllop, dop eller begravningar via kyrkans hemsida. Här berättar David Axelsson Fisk och Josefine Lindstedt Nelsson från Svenska kyrkan om de lärdromar man kunnat dra av attacken.

17.30Mål, mod och passion

När Annie Lööf förra året avgick som partiledare hade hon under lång tid varit makthavare i en position som givit henne unika insikter i samhällsutvecklingen. I ett personligt samtal berättar Annie om hur hon använder målmod och passion för att inte bara själv få en ram och riktning i sitt ledarskap, utan även för att skapa bättre möjligheter att andra frivilligt åker med på tåget.

18.00Konferensen avslutas och kvällens program inleds

Välkommen till mingel och gala, där en rad utmärkelser delas ut till kredit- och compliancebranschens bästa.

Tid och plats

Onsdagen den 16 oktober 2024 kl. 13.30-23.00 på Hamburger Börs, Jakobsgatan 6 i centrala Stockholm.

Deltagare

Credit Management and Compliance Conference and Awards är en mötesplats för alla som arbetar med kredit eller compliance.

Konferensavgift

5 900 kr kronor exkl. moms. I priset ingår hela konferensprogrammet inklusive eftermiddagskaffe samt en galakväll med fördrink och trerättersmiddag.

Bokning

08-600 62 00 eller mejla konferens@foretagsuniversitetet.se. Det är kostnadsfritt att avboka sig fram till tre veckor före konferensen. Därefter debiteras 25 % fram till en vecka före konferensen. Vid senare avbokningar debiteras fullt pris.

Hotell

För dig som deltar i eventet erbjuder vi specialpris på två fina hotell i centrala Stockholm: Nordic Light Hotel: boka på nordiclighthotel.com och ange bokningskod "FUN-deltagare" eller Clarion Hotel Sign: ring 08-676 98 00 eller mejla till cl.sign@choice.se och uppge avtalsnummer CH2005318.

Datum: 16 oktober 2024
Ort: Stockholm
Pris: 5 900 kr