Vad är den faktiska nettoskulden?

2020-11-24 Milica Milic

Det är den vanligaste frågan Rickard Wilhelmsson får i samband med kursen "Företagsvärdering och förvärv". Rickard är en av Credmas populäraste och mest erfarna kursledare. I över 20 år har han jobbat med värdering och förvärv av företag, och numera lär han också ut det på halvtid på Linköpings Universitet.

– Rolig och spännande, säger Rickard spontant som svar på frågan hur han skulle beskriva kursen på Credma. Det är en grundläggande kurs som är mer bred än djup. Kursen gör att deltagarna får med sig något konkret, de får med sig verktyg som gör att man kan gå hem och sätta sig och räkna på kammaren. 

Pernilla Jennesäter, CFO på Sensec och en av deltagarna när kursen hölls i oktober, håller med om att det är en konkret kurs vars verktyg direkt kunde appliceras i hennes arbete. 

– Jag har faktiskt redan använt mig av verktygen vi fick med oss, så det var absolut en användbar kurs, berättar hon.

Kursen är en av de mest uppskattade som Credma håller regelbundet.

– Framförallt är kursen nyttig för CFO:s och vd:ar som ska förvärva bolag. Kursen gör att deltagarna kommer att kunna förstå värderingar som görs och avtal som upprättas – och ställa relevanta följdfrågor för att känna sig trygga med företagsaffärer de gör, förklarar Rickard.

Pernilla Jennesäter säger att kursen hade en bra balans mellan teori och övningar. 

– En av kursens stora fördelar var Rickard, inte bara för hans kunskap och erfarenhet inom ämnet utan också för hans pedagogiska förmåga och att han hela tiden kollade av att gruppen hängde med, menar Pernilla. 

Hon skulle rekommendera den till alla som på något sätt håller på med företagsvärdering och förvärv.

– Det krävs ju att man har en viss förkunskap och är ekonom för att man ska hänga med, men i övrigt tror jag att många kan få med sig mycket från kursen, säger Pernilla. 

Läs mer om denna unika utbildning och boka din plats på nästa kursstart den 27-28 april.

Varmt välkommen att kontakta oss direkt om du behöver hjälp att avgöra om denna utbildning är rätt för just dig.

Utbildningsansvarig:
Milica Milic
+46(0)709286094
milica.milic@credma.se